Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 2020

25.12.2020 - Happy Birthday!!!

Před osmi lety se u nás Sandře a Gryffovi narodila čtyři  štěňátka. Jonášku, Nellinko, Hermínko a Falko, přejeme vám k dnešním narozeninám hodně zdraví, ať se vám vyhýbají všechny nemoci, ať vám to pořád dobře běhá. Jinak máte ve svých rodinách všechno, co ke spokojenému psímu životu patří, vždy plné mističky, dlouhé procházky, mazlení a hlavně spoustu lásky. Děkuji majitelům Jonáška a Nellinky za jejich příkladnou péči. Pár vzpomínkových fotek, úplně dole i s milovaným Bradem.  

5-tydnu.jpg

5-tydnu-a.jpg

6-tydnu.jpg

falko-6-tydnu.jpg

s-bradem.jpg

 

 

Všem, kdo nás sledujete, přátelům a známým, přeji klidné prožití vánočních svátků a hodně zdraví a pohody i vašim chlupatým kamarádům.  

pf-2021.jpg

 

14.12.2020 - dvě holčičky po Nyunce a Falkovi - Unique Meadow a Unique Sky zůstávají v rodné CHS (od Světlovského potůčku). Všechna ostatní štěňátka jsou už v nových domovech. Přejeme jim krásný a spokojený život.  

meadow-a-sky.jpg

meadow.jpg

sky.jpg

 

11.12.2020 - Winnie od Šeříku, dcera Falka a Ulimky a zároveň vrhová sestřička aktivní canisterapeutické fenky Wookie, úspěšně složila veškeré zkoušky a byla předána klientovi jako vodicí pes. Držím palce a přeji hodně štěstí!!! A Wookie? Tu nyní čekají mateřské povinnosti, začátkem ledna se jí narodí štěňátka a také některá z nich už jsou zamluvena pro canisterapeutickou práci. 

 

29.11.2020 - štěňátka Nyunky a Falka zas o něco povyrostla. Mají krásné hlavičky, černé oči a pěkný pigment. Všechna už mají své rodiny. V rodné CHS zůstávají dvě holčičky. 

f-a-n.jpg

f-a-n1.jpg 

 

21.11.2020 - udržet aspoň chvilku takovou partu sedmi malých rošťáků, to už dá práci (Falko a Keissie) 

falko-a-nyunka.jpeg

falko-a-nyunka1.jpeg

falko-a-nyunka2.jpg

falko-a-nyunka3.jpg

 

19.11.2020 - pár fotek Falka a Hermíny z našich toulek krásnou podzimní přírodou. Oba dva jsou stále plni elánu a každý den ujdeme kolem 10-15 km. Dali jsme si za cíl postupně zdolat brdské osmistovky. První z nich máme za sebou, vrchol Houpák s dopadovou plochou Jordán z doby, kdy Brdy sloužily jako vojenský výcvikový prostor. Sandra už má ráda pohodlí, ale ani ona nepřijde zkrátka. Máme svůj hodinový okruh lesem a loukami a obě si to spolu užíváme. 

houpak.jpg

houpak1.jpg

f-a-h.jpg

a Sandra

sandra.jpg 

 

3.11.2020 - ze štěňátkova (Nyunka a Falko)

stenatkov1.jpg

stenatkov2.jpg

stenatkov3.jpg 

 

21.10.2020 - velkou radost nám udělaly výsledky genetických testů fenky Holly Apraxia Felon (Malorca Misantos a Falko). Všechny jsou totiž negativní - GR PRA1,2, PRA-prcd, GRMD a ICT - clear. Gratuluji!!!

 

19.10.2020 - včera se Nyunce (Keissie od Světlovského potůčku) a Falkovi narodilo 7 štěňátek - 4 holčičky a tři kluci. Porod byl bez komplikací, Nyunka je už zkušená maminka. Nyunka (na fotce dole) je zdravá (DKK i DLK 0/0), také její odchovy jsou zdravé. Má pěkný rodokmen, jejím otcem je plemeník Monty (Pinkerly Quien Sabe), dědečkem Kimi (Blaze Saltus). Její rodokmen je založen především na významných jedincích z CHS Xanthos, Ritzilyn a Dewmist, stejně jako Falkův. Věřím, že štěňátka budou pěkná, smetanové barvy s výrazným pigmentem.  V rodné CHS zůstane jedna holčička. Moc gratuluji a přeji všem hodně zdraví a milující rodiny!!! 

nyunka-1.jpg

nyunka-a-falko.jpg  

 

18.10.2020 - OVVR Skochovice - Argo od Habrovického rybníka splnil poslední podmínku nutnou k uchovnění. Vedl si moc dobře, OVVR složil na 216 bodů, oba aporty za 4. Argo je zdravý pejsek (DKK i DLK 0/0), líbil se i na výstavách. Paničce gratuluji a přeji hodně zkouškových a výstavních úspěchů v příštím roce!!!  

 

14.10.2020 - první vyhodnocené štěně z vrhu Wonder po Jezince a Falkovi je zcela zdravé. Wonder Woody Chlupaté štěstí má také ty nejlepší možné výsledky - DKK A/A, DLK 0/0. Vyhodnotil MVDr. Snášil. Moc gratuluji!!!

woody.jpg 

 

12.10.2020 - další krásná zpráva - Chanel Apraxia Felon (matka Demi Moore AF) se podrobila vyšetření kloubů a obdržela ten nejlepší výsledek: DKK A/A, DLK 0/0. RTG provedl a zároveň vyhodnotil MVDr. Vlček. Velká gratulace!!! 

chanel.jpg

 

7.10.2020 - krásná zpráva - Chia Apraxia Felon (Demi Moore Apraxia Felon a Falko) - DKK A/A, DLK 0/0. Posuzoval MVDr. Šebek. Moc gratuluji!!!

chia.jpg

 

6.10.2020 - OVVR Kařez dne 4.10.

Velikou radost nám udělala 14 měsíční Falkova dcera Avril One more light (matka Maya od Světlovského  potůčku), která své první zkoušky zvládla se svou paničkou na plný počet bodů a dostala velkou pochvalu od rozhodčích, kterými byli Michal Klasna a Jarmila Tučková. Gratuluji a přeji hodně štěstí na vyšších zkouškách!!! Avrilce zbývá ještě klubová výstava k uchovnění. Je to zdravá fenka (DKK, DLK 0/0, OCD negativní a také všechny genetické testy včetně ICT má po rodičích negativní). 

avril.jpg

 

5.10.2020 - Klubová výstava retrieverů KCHLS - výsledky potomků Falka

Chia Apraxia Felon - mezitřída - výborná

Winie Misantos - mezitřída - výborná 4

Holly Apraxia Felon - třída otevřená - výborná (5)

Daylee Moravia Gold Heart - třída otevřená - výborná

Charon Apraxia Felon - mezitřída - VD 

Holly a Charon (Rony) splnili poslední nutnou podmínku pro uchovnění. Gratuluji!!!

 

5.10.2020 - v sobotu 3.10. se konala MVP v Českých Budějovicích. V mezitřídě se vystavoval Walda Misantos (Lili a Falko) a získal pěkný posudek a V1, CAC. Posuzoval Ing. Korda. Walda se tak stává čekatelem českého šampiona krásy. Moc gratuluji!!!

walda-cac.jpg

 

28.9.2020 - výstavní prodloužený víkend

pondělí 28.9. - Klubová speciální výstava Kelč - Chip Apraxia Felon - V2, res CAC (na snímku) 

chip.jpg

 

Drago od Chlumeckého rybníka (Femme Fatale Estrella de Oro a Falko) - V2, res. CAC

 

neděle 27.9. - Klubová výstava Kelč - Chip Apraxia Felon (Demi Moore a Falko) - V2 bez titulu

Josephine Bismilláhi (Heidi Bismilláhi a Falko) - V2, res. CAC - splněny podmínky pro titul Český šampion krásy. Pepina skončila za šampionkou, titul tedy přechází na ni. 

Oblastní výstava psů Náměšť na Hané - Drago od Chlumeckého rybníka - V1, VT, Oblastní vítěz

 

sobota 26.9.- Oblastní výstava psů Rokycany - Charon Apraxia Felon (Demi Moore AF a Falko) - V1, VT, Oblastní vítěz (na snímku) 

rony-postoj.jpg

sobota 26.9. - Oblastní výstava psů Praha 6 - Džbán Holly Apraxia Felon (Malorca Misantos a Falko) - V1, VT, Oblastní vítěz (na snímku).   

holly.jpg

 

Všem gratuluji a přeji hodně štěstí nejen na výstavách!!!

 

20.9.2020 - Waldův první hon (Walda Misantos - Falko a Lili). Walda se po získání lovecké upotřebitelnosti zúčastnil honu na kachny a šlo mu to víc než dobře.  

prvni-hon.jpg

 

13.9.2020 - Národní výstava psů Ostrava  

Velkou radost nám udělal tříletý pes Drago od Chlumeckého rybníka (Falko a Femme Fatale Estrella de Oro). Drago si z této výstavy odnáší nejen pěkný posudek, ale i první titul CAC, a stává se tak čekatelem českého šampiona krásy. Posuzoval ing. Korda. Drago se chystá na podzimní zkoušky a věřím, že i tam bude úspěšný. Tento pejsek neměl vůbec lehký začátek, jeho původní rodina se ho vzdala a pejsek se vrátil v roce a půl do rodné CHS. Nebyl vůbec socializovaný, bál se i pohlazení. Měl obrovské štěstí, že o něj projevila zájem paní Alena Vintrlíková a udělala z něho skvělého psa. Moc jim držím palce a gratuluji!!!   

drago.jpg

 

13.9.2020 - Retriever klub pořádal o víkendu dvě klubové výstavy v Královicích u Slaného. První den to byla oblastní klubová výstava, kde se dařilo v mezitřídě Chipovi (Apraxia Felon). Svoji třídu vyhrál (V1, VT, CC), a stává se tak čekatelem klubového šampiona. Posuzovala paní Maja Horvath z Chorvatska.

Druhý den se na klubové výstavě v mezitřídě vystavoval také a s pěkným posudkem skončil jako výborný na třetím místě. Na čtvrtém místě skončil polobráška Argo od Habrovického rybníka (Falko a First Chance Estrella de Oro) také s pěkným posudkem a známkou výborný. Posuzovala Rikke Borring z Dánska. Moc gratuluji!!! 

chip-kralovice.jpg

Chip Apraxia Felon

 

8.9.2020 - OVVR Rajnochovice a Malešov

Chip Apraxia Felon (Demi Moore a Falko) úspěšně složil OVVR v Rajnochovicích a s počtem 211 bodů se umístil na 4. místě. Chip splnil všechny podmínky k chovnosti.

Holly Apraxia Felon (Malorca a Falko) byla také hodně úspěšná a v Malešově složila psí maturitu - oba aporty se zvěří - 222 bodů a krásné druhé místo. 

Oběma moc gratuluji a přeji hodně štěstí na vyšších loveckých zkouškách!!!

chip-ovvr.jpg

Chip s paničkou

 

7.9.2020 - Západočeské derby Kyselka 5.9.-6.9.2020

Protože se uvolnilo jedno místo na tomto derby, přihlásil majitel den před zkouškami Waldu Misantos (Falko a Lili). Ačkoli neměli vůbec natrénováno na vodní práce, dokázali oboje zkoušky dojít s vysokým počtem bodů ve II. ceně. Walda je šikovný pes, věřím, že v příštím roce o něm ještě hodně uslyšíme. Gratuluji!!!

 

derby.jpg

foto převzato z webu KCHLS

 

31.8.2020 - klubové výstavy KCHLS Humpolec 

Sněhurka Chlupaté štěstí (Falko a Jezinka) - třída pracovní V1, CAC, druhý den V3. Tímto Sněhurka dokončila českého šampiona krásy a zároveň klubového šampiona krásy. Moc gratuluji!!!  

snehurka1.jpg

snehurka2.jpg

 

Walda Misantos se vystavoval jen v sobotu a s panem Hájkem si vyběhali výbornou a třetí místo. Walda tak splnil všechny podmínky nutné k uchovnění. Gratuluji!!! 

walda-m.jpg

 

17.8.2020 - Falkův syn Gerri a Falkův vnuk Dagi - oba z CHS Albipolis

gerri-a-dagi.jpg

 

16.8.2020 - Interdog Bohemia - národní výstava.

Ve třídě mladých bylo přihlášeno 12 pejsků. Zabodoval opět Rony - Charon Apraxia Felon (Falko a Demi), který se pěkně předvedl a získal výbornou a druhé místo a také  Argo od Habrovického rybníka (Falko a First Chance Estrella de Oro), který byl na výstavě úplně poprvé, stejně tak to byla výstavní premiéra pro jeho paničku a získal výbornou bez pořadí.

V mezitřídě se předváděl Walda Misantos (Falko a Lili) a z kruhu odešel s hodnocením V2, res. CAC. Ve fenkách v mezitřídě si výbornou vyběhala také Ashley od Habrovického rybníka.

Všichni získali bezchybný posudek. Posuzovala paní Jarmila Jindřichovská. Všem moc gratuluji!!!

ilonka-a-rony.jpg

Charon Apraxia Felon (Rony)

 

argo.jpg

argo1.jpg

Argo od Habrovického rybníka

 

Také Argo od Habrovického rybníka má za sebou rentgeny a vyhodnocení kloubů s těmi nejlepšími výsledky - DKK A/A, DLK 0/0, OCD negativní. Mám velkou radost a moc gratuluji!!! Argo se s paničkou chystají v září na OVVR a ještě jednu výstavu a také on se stane chovným psem. 

 

11.8.2020 - Chip Apraxia Felon (Falko a Demi Moore AF) - DKK A/A, DLK 1/1 - vyhodnotil MVDr. Snášil. Ramena jsou zrentgenovaná a jsou v pořádku, jen nejsou oficiálně vyhodnocena.  

chip.jpg

 

10.8.2020 - úspěšný konec týdne pro některé  potomky po Falkovi

V pátek 7.8. se na Kyselce u Karlových Varů konala retrívří maturita OVVR, kterou úspěšně zvládli dva psi, a to Charon Apraxia Felon s celkovým počtem 208 bodů a Walda Misantos, který všechny disciplíny odchodil na plný počet bodů - 232 (aporty se zvěří). Oba dva prospěli, a splnili tak další důležitý krok k uchovnění. 

ronny-ovvr1.jpg

rony-ovvr.jpg

Rony s Ilonkou (Charon Apraxia Felon)

 

Sobota 8.8. - v Rokycanech na 55. Podbrdské krajské výstavě psů se poprvé proběhl nejmladší pejsek po Falkovi, teprve čtyřměsíční Bentley Aimee Golden Claudie Love, který se ve třídě štěňat moc hezky prezentoval a získal VN1. Velkou radost nám udělal opět Rony (Charon Apraxia Felon), který se s Ilonkou předvedl ve třídě mladých a svoji třídu ze čtyř přihlášených pejsků vyhrál - získal výbornou a vítěze třídy mladých. Mladé fence Avril One More Light se tentokrát nedařilo a bylo z toho jen VD. Posuzoval slovenský rozhodčí pan Tibor Havelka.

bentley.jpg

Bentley Aimee Golden Claudie Love

 

rony-rokycany.jpg

rony-a-pohar.jpg

Rony

 

Sobota ale nebyla jen o výstavě, na Kyselce probíhaly ten den KPZ, kde zabodoval Walda Misantos a s panem Hájkem svoje první vyšší lovecké zkoušky zvládli na jedničku s hvězdičkou. Walda došel v první ceně jako 6. nejlepší pes ze 24 psů s celkovým počtem 222 bodů. Parádní výkon. Z Waldy se tak stává lovecky upotřebitelný pes.

walda-kpz.jpg

Walda s panem Hájkem (převzato z webu KCHLS)

 

Neděle 9.8.2020 - KPZ Vacíkov, kde se dařilo sourozencům z Chlupatého štěstí, Sněhurce a Simbovi. Sněhurka pod vedením Milana došla ve druhé ceně (219 bodů) kvůli limitní známce za vodění navolno. Kdo měl tyto zkoušky neskutečně těžké, byl Simba. Hned zkraje zkoušek ho napadl pes, panička Jana ho bránila a sama byla pokousaná. Musela vyhledat lékařské ošetření a Simbu odvedla Jiřka Kantorová. Oběma patří můj obdiv, zkoušky došli a jen díky limitní známce za přinášení, kdy Simba hledal paničku, spadli do druhé ceny (celkově 210 bodů). Simba se tak stává také lovecky upotřebitelným psem. Fantastická práce tohoto pejska. Musel se vyrovnat nejen s útokem cizího psa, ale i s odchodem paničky a se změnou vůdce. 

simba.jpg

Simba (převzato z webu KCHLS)

 

snehurka-s-milanem.jpg

Sněhurka (převzato z webu KCHLS)  

Všem majitelům úspěšných pejsků, o kterých byla dnešní aktualita, moc a moc gratuluji!!! Je to Rony - (OVVR a V1, VTM), Walda (OVVR, KPZ), Bentley (VN1), Sněhurka (KPZ) a skvělý Simba (KPZ).

 

4.8.2020 - táta s dcerou (Falko a Bonnie Aimee Golden Claudie Love - 4 měsíce) 

falko-a-bonnie.jpg

 

a Falko sám

falko-1.8-.jpg

 

28.7.2020 - do rodné CHS Albipolis se vrátil tříměsíční pejsek (na fotkách dole). Majitel přecenil své možnosti a nezvládl péči o malé štěně. Hledáme proto pro něho nové zodpovědné majitele. Pejsek je zdravý, plně očkovaný, zvyklý na malé děti. Jeho maminkou je šikovná Falkova dcera JCh, Ch Crazy Sweet Albipolis a tatínkem krásný mladý pes importovaný z Ruska a žijící v Polsku. Více informací vám sdělí chovatelka, paní Matoušková http://www.albipolis.com/index.php/kontakt. 

darecek.jpg

darecek1.jpg

   

26.7.2020 - Bastien Aimee Golden Claudie Love  (Miuška a Falko) - 4 měsíce 

bastien.jpg

 

22.7.2020 - Sněhurka Chlupaté štěstí (Jezinka a Falko) 

snehurka-grooming.jpg 

 

19.7.2020 - Wookie od Šeříku (Ulimka a Falko) má za sebou nejen úspěšné složení OVVR ve Skochovicích, čímž má splněnou poslední podmínku nutnou pro uchovnění, ale i velmi úspěšné složení canisterapeutických zkoušek, které udělala na plných 100 bodů + body za vstřícnost, tedy 100% úspěšnost. Je to moc šikovná fenka a chovatelce a zároveň i majitelce paní Hasilové gratuluji!!!    

wookie.jpg

 

14.7.2020 - roční fenka Rita Diamond in the heart (Isabella a Falko)

rita.jpg

 

14.7.2020 - Sněhurka Chlupaté štěstí (Jezinka a Falko) je lovecky upotřebitelnou fenou. Na Jihomoravském derby složila KZVP ve III.ceně díky limitní známce z handlingu. Šla v samých 4, ale na handlingu jí uplavala kachna pod břeh a chvíli trvalo, než ji dohledala. Nicméně časový limit splnila. Moc gratuluji a přeji hodně štěstí na dalších zkouškách!!!  

snehurka-rohozna.jpg

 

11.7.2020 - Falkova dcera Avril One More Light (matka Maya od Světlovského potůčku) dnes absolvovala rentgeny kloubů s tím nejlepším výsledkem: DKK A/A, DLK 0/0, OCD negativní. Rentgeny a vyhodnocení provedl MVDr. Decker. Moc gratuluji a děkuji za zprávu!!!

 

7.7.2020 - první výstavy po dlouhé pauze způsobené koronavirem se konaly ve Staňkově (krajská) a v Horce nad Moravou (oblastní klubová RK CZ). Do Staňkova jsem se jela podívat, protože zde byli přihlášeni čtyři potomci po Falkovi. Ve třídě mladých se vystavovali Charon Apraxia Felon (matka Demi Moore Apraxia Felon), který se pěkně předvedl a získal výbornou a druhé  místo a hned za ním Asterix od Habrovického rybníka (matka Chance Estrella de Oro), který zde měl výstavní premiéru a dostal také výbornou a obsadil 3. místo. Ve fenkách ve třídě mladých se také poprvé ukázala roční fenka Avril One more light (matka Maya od Světlovského potůčku), která v konkurenci 8 pěkných mladých fen skončila jako výborná 4. 

A úplně nejlépe ve Staňkově dopadl pejsek Walda Misantos (matka  Non-Stop Rome Wasn´t Built in a Day), který se také vystavoval poprvé a z mezitřídy si odnesl nejen V1, Vítěze třídy, ale i Krajského vítěze. Posuzoval Ing. Korda, který výbornými hodně šetřil. Bylo zadáno hodně VD a D. Přestože se jednalo o krajskou výstavu, byl přihlášen rekordní počet goldenů - 41.

V Horce na Moravě si dobře vedl i Chip Apraxia Felon (matka Demi Moore AF), který si s paničkou vyběhal z konkurence pěti pejsků V2. Posuzovala paní Jílková.

Všem moc gratuluji a držím palce na dalších výstavách a zkouškách!!!

avril.jpg

Avril One More Light - V4

 

rony.jpg

Charon Apraxia Felon - V2 

 

walda-stankov.jpg

Walda Misantos - V1, VT, Krajský vítěz 

 

26.6.2020 - Happy Monty Apraxia Felon (Clárka a Falko) jako živá rekvizita při focení zákazníků v přírodě - majitelé Montyho jsou profesionální fotografové. Monty má rád děti, a tak i on si to s nimi užívá.

dsc_5245-v.jpg

dsc_5249.jpg

dsc_5259.jpg

dsc_5269-.jpg

 

16.6.2020 - Sněhurka Chlupaté štěstí (Falko a Jezinka)

snehurka.jpg

snehurka-aport.jpg

 

14.6.2020 - Falkův syn Wasabi od Šeříku - 17 měsíců (matka Ulima od Šeříku). 

wasabi.jpg

wasabi1.jpg

wasabi2.jpg

 

12.6.2020 - ranní procházka k vodopádům

vodopad.jpg

 

10.6.2020 - krásná okatá princezna - Falkova vnučka v CHS Albipolis 

holcicka.jpeg

holcicka1.jpeg

 

10.6.2020 - Falkova štěňátka na návštěvě v rodné CHS. Na maminku Miušku a babičku Meggi rozhodně nezapomněla. 

foto5.jpeg

foto1.jpg

foto2.jpg

foto3.jpg

 

7.6.2020 - OVVR Bernolákovo (SK). Této psí maturity se zúčastnili 4 pejskové po Falkovi a Issabele Diamond in the heart - JCh Paddy a jeho vrhová sestra Polly, kteří tímto splnili poslední podmínku nutnou k uchovnění a jejich o rok mladší sestřičky Rita a Reginn (Kačenka). Ritě se zkoušky nepovedly, bude si je muset zopakovat, ale její sestřička zazářila. OVVR dokončila s plným počtem bodů a dostala velkou pochvalu od prezidenta Slovenského retriever klubu pana MVDr. Dušana Valenty za vynikající práci. Kačenka se připravuje na PZ a na canisterapeutické zkoušky. Už nyní je ale využívána v praxi u postižených.

reginn.jpg

reginn1.jpg

reginn2.jpg

Reginn Diamond in the heart - Kačenka   

 

6.6.2020 - další vyhodnocení jedinci po Falkovi - vyhodnoceno MVDr. Deckerem

Charon Apraxia Felon (matka Demi Moore Apraxia Felon) - DKK 0/0, DLK 0/0, OCD negativní 

rony.jpg

rony-postoj.jpg

Charon Apraxia Felon - Rony

 

Ashley od Habrovického rybníka (matka First Chance Estrella de Oro) - DKK 0/0, DLK 0/0

Axl Ebi Garden (matka Bonnie Ze zlaté skalky) - DKK 0/0, DLK 0/0

Všem třem moc gratuluji!!!

 

6.6.2020 - Reginn a Rita Diamond in the heart (Issabela Diamond in the heart a Falko), které 31.5. oslavily roční narozeniny, mají za sebou RTG kloubů. Reginn DKK 1/1, DLK 0/0 - žije v CHS Angelic soul, Rita DKK 0/0, DLK 0/0 - zůstala v rodné CHS Diamond in the heart.

Oběma chovatelkám moc gratuluji ke zdravým fenkám!!!

 

5.6.2020 - krásné přátelství mezi dítětem a psem - Ondrášek se Sidem (Jezinka a Falko) 

ondrasek-se-sidem.jpg

ondrasek-se-sidem1.jpg

fotky zveřejněny se souhlasem fotografky Katky Hejretové

 

25.5.2020 - ještě několik krásných fotek štěňátek Miušky a Falka před odchodem do nových domovů. 

f-a-m.jpg

f-a-m1.jpg

hafani.jpg

hafani1.jpg

hafani2.jpg

hafani3.jpg

mami--pusu.jpg

 

20.5.2020 - minulý týden - 12.5.2020 - se v CHS Albipolis narodila další Falkova vnoučátka. Maminkou se stala JCH, CH Crazy Sweet Albipolis, které se narodilo 9 krásných smetanových štěňátek - 7 chlapečků a dvě holčičky. Moc gratuluji a všem včetně maminky Crazy přeji hodně zdraví. Všechna štěňátka jsou zadaná.

crazy-a-jeji-miminka.jpg

crazy-a-miminka.jpg  

 

17.5.2020 - po odchodu Gryffa je u nás hodně smutno, stýská se nám. Nezbývá nám ale nic jiného, než se s tím smířit a jít dál. 

Štěňátka Miušky a Falka jsou už v nových domovech a podle prvních zpráv si všechna rychle zvykla na nové prostředí. Jsou to pěkná, silná štěňata. S některými se budeme vídat i nadále. Přeji všem hodně zdraví, krásný psí život plný her a poznávání.

miuska-a-falko.jpg

falko-a-miuska.jpg

bastien.jpg   

 

 

JCH, CH Gryffindor Junior The Best Baron "U"

(22.1.2004 - 5.5.2020)

gryff.jpg

Všechno jednou končí, jen bolest v srdci a vzpomínky zůstanou...

Gryffe, děkujeme Ti za Tvou lásku, oddanost a věrnost, která nás provázela dlouhých 16 let. Děkujeme Ti za všechny nádherné chvíle, které jsme mohli s Tebou prožít, za všechny zdravé,  krásné a šikovné děti, za Falka a za Hermínku....

Ve svých dětech budeš s námi dál !!!

 

 

30.4.2020 - Happy Monty Apraxia Felon (Clarka a Falko) - téměř dva roky 

happy-monty.jpg

 

27.4.2020 - otec a syn - Gryff (16 let a tři měsíce) a Falko (7 let a čtyři měsíce)

falko-a-gryffin.jpg

falko-a-gryff.jpg

gryff-a-falko.jpg 

 

21.4.2020 - ze "štěňátkova" - CHS Golden Claudie Love

save_20200421_065407.jpeg

save_20200421_181007.jpeg

 

18.4.2020 - nádherný letáček mají nastávající maminka Crazy a krycí pes Sasza (JCh, Ch Slaw Trophy Manchester), žijící v Polsku u našich přátel v CHS Wi-An-Wa, importovaný z Ruska.

Více info na stránkách krásné Falkovy dcery Crazy Sweet Albipolis http://www.albipolis.com/. Smetanová štěňátka se narodí v polovině května, k odběru budou v první polovině července. Po rodičích budou mít GR PRA1,2 negativní, PRA-prcd negativní a protože Sasza je čistý na ICT, nebude mít žádné z nich lupy. Štěňátka jsou zadaná. Velkou gratulaci posílám do Vrchlabí chovatelce Petře Matouškové!!!

sasa-a-crazy.jpg

 

17.4.2020 - Rony - Charon Apraxia Felon (Demi Moore a Falko) - 10,5 měsíce 

rony1.jpg 

rony.jpeg

 

15.4.2020 - štěňátkům v CHS Golden Claudie Love byly na Velikonoční pondělí tři týdny. Jsou to pěkní mackové a díky krásnému počasí mohou být dlouho venku. Štěňátka si pomaličku zvykají na mističku, ale mámino mlíčko je zatím stejně nejlepší.  

tlapicky.jpg

s-maminkou.jpg

s-maminkou1.jpg

 

Krásné Velikonoce vám všem!!!

velikonoce.jpeg

Bentley Aimee Golden Claudie Love

(Miuška a Falko - 17.den)

 

10.4.2020 - Falkova úspěšná dcera JCh CZ, Ch CZ, Ch PL Crazy Sweet Albipolis bude maminkou!!! Crazy byla ještě před uzavřením hranic nakryta v sousedním Polsku ve spřátelené CHS krásným mladým, zdravým psem s mnoha výstavními oceněními a zajímavým rodokmenem. Štěňata, která se narodí v polovině května, jsou již více jak rok rezervovaná.  

crazy-humpolec.jpg

Crazy Sweet Albipolis

 

3.4.2020 - štěňátkům Miušky a Falka bylo 10 dnů.  Rostou jako z vody a už brzy otevřou očička. Mají krásný pigment a jsou hodně akční. Však není divu. Jak jejich maminka, tak i táta nepatří k nejklidnějším. Všechna jsou zadaná. 

stene4.jpeg 

stene1.jpeg

stene2.jpeg

stene3.jpeg 

 

26.3.2020 - Sandra má 11. narozeniny, my máme přání jediný, štěstí, zdraví, štěstí, zdraví, hlavně to zdraví.... 

sandra-a-falko.jpg

jedna vzpomínková 7 let stará fotka - Sandra s malým Falkem 

 

23.3.2020 - v dnešních odpoledních hodinách přišla na svět štěňátka Miušky a Falka - 5 holčiček a 3 kluci, porodní váhy se pohybovaly v rozmezí 440 - 480 gramů. Všichni jsou v pořádku, Miuška má pro ně spoustu mlíčka.

Jak štěňátka rostou a co nového prožívají, se dozvíte na http://www.goldenclaudielove.cz/index.php/cs/. Do Plzně posíláme velkou gratulaci a přání všeho dobrého!!!    

stenatka-miusky-a-falka.jpg

miuska-a-falko.jpg

 

17.3.2020 - už jen pár dnů zbývá do porodu štěňátek Miušky a Falka v CHS Golden Claudie Love. Věčně vysmátá Miuška si pomalu zvyká na porodní bedýnku a kolem sebe rozdává dobrou náladu. Držíme palce, aby všechno proběhlo tak, jak má. Na štěňátka se těšíme nejen my, ale i budoucí majitelé. Štěňátka jsou zadaná. 

miuska.jpg

miuska1.jpg

 

15.3.2020 - Walda Misantos (Falko a Lili) - 15 měsíců a jeho parťák Connor Santana Golden (Gryff a Era od Hradu Veveří) - bez dvou měsíců 14 let Oba kluci mají krásný život. Connorovi přeji ještě dlouhá aktivní léta.  Walda se chystá na OVVR a KPZ na Kyselku a má před sebou i první výstavy. Držím palce!!! 

walda-a-connor.jpg

walda-a-connor1.jpg

 

14.3.2020 - v malé rodinné chovatelské stanici Come Together se dnes narodila další Falkova vnoučátka, 5 pejsků a 4 fenky. Maminkou je Zoenka - Carol Sweet Albipolis. 4 kluci jsou ještě nezadaní. V případě zájmu kontaktujte chovatelku, paní Anetu Šimkovou. 

Více na https://cometogether0.webnode.cz/stenata/.

stenatka-zoenky.jpg

stenatka-zoenky1.jpg

 

28.2.2020 - dnešní zasněžené ráno udělalo radost našim psům - Falko, Sandra a Hermína.

f-s-h-28.2.jpg

a Gryff

gryff-28.2.jpg

gryff-28.02.jpg

gryff-28.02.-2020.jpg

 

20.2.2020 - první vyšetřené štěně po Falkovi a Lili - Walda Misantos se podrobil rentgenům v Českých Budějovicích. Z jeho zdravotních výsledků mám velkou radost - DKK 0/0, DLK 0/0, OCD negativní. Majitelům moc gratuluji a děkuji za zprávu. Z Waldy vyrostl mohutný pes a věřím, že o něm brzy uslyšíme. Na fotce z veteriny. 

walda.jpg

 

14.2.2020 - Falko a Miuška budou mít štěňátka.

Pokud všechno dobře dopadne, pak by se koncem března měla ve spřátelené chovatelské stanici zlaťáčků Golden Claudie Love narodit smetanová štěňátka. Maminkou bude Miuška - celým jménem Aimee De La Manet Golden Claudie Love. Je to zdravá fenka:  DKK 0/1, DLK 0/0, OCD negativní, všechny genetické testy očí má negativní, ICT carrier. Štěňátka budou mít po rodičích GR PRA1,2 negativní, PRA-prcd negativní, a protože Falko je čistý na ICT,  štěňata nebudou mít nikdy lupy. Mia má složeny KPZ, je tedy lovecky upotřebitelnou fenkou. Miuška se neztratila ani ve výstavních kruzích, je chorvatským výstavním šampionem, slovinským šampionem krásy, čekatelkou českého a slovenského šampiona krásy, národní, oblastní a krajskou vítězkou. Na štěňátka se moc těšíme!!!

Více povídání a krásných fotografií najdete na stránkách budoucí maminky štěňátek - 

http://www.goldenclaudielove.cz/index.php/cs/

falko-a-mia.jpg

f-a-m.jpg

 

12.2.2020 - Hermínka (sestra Falka)

hermina-12.2.jpg

hermina-12.jpg

 

6.2.2020 - nejkrásnější zpráva - Wookie a Winnie od Šeříku (Ulima od Šeříku a Falko) absolvovaly rentgeny kyčlí a loktů s tím nejlepším výsledkem - DKK A/A, DLK 0/0. Vyhodnocení provedl MVDr. Libor Vlček. Obě fenky jsou šikovné a pro svoji empatickou povahu se věnují záslužné činnosti. Wookie se svojí paničkou canisterapii v různých zařízeních a Winnie se připravuje na dráhu vodicího psa ve Škole pro výcvik vodicích psů v Brně. Obě fenky mají po rodičích GR PRA1,2 negativní, PRA-prcd negativní a GRMD také negativní. Psím holkám a jejich majitelům moc gratuluji a přeji spoustu úspěchů!!! Na fotce Wookie. 

wookie.jpg

 

6.2.2020 - o víkendu se v Brně konaly dvě mezinárodní výstavy. V sobotu posuzovala paní Vaníčková, v neděli paní Ingrid Grill z Rakouska.

Ve třídě dorostu se vystavoval 8měsíční pejsek Chip Apraxia Felon (Demi Moore Apraxia Felon X Falko), který v sobotu svoji třídu vyhrál a v neděli skončil jako čtvrtý. Po oba dva dny VN. Ve stejné třídě ve fenkách se vystavovala šestiměsíční vnučka Falka - Léthé Bismilláhi, která, přestože byla nejmladší, také svoji třídu vyhrála. Oba mají krásné posudky.

Ve třídě mladých ve fenkách se poprvé na výstavě objevila Wookie od Šeříku (Ulima od Šeřiku a Falko). V sobotu VD, v neděli V4.

Ve třídě šampionů v sobotu byla i JCh, Ch Crazy Sweet Albipolis (Agahtha a Falko), která se pěkně předvedla a dostala V2, res.CAC. 

Všem moc gratuluji!!!

 

22.1.2020 - štěstí stálo při nás. Dnes se dožívá náš milovaný Gryff neuvěřitelných 16ti let !!!  

Gryffine přejeme Ti pevné zdraví do dalších dnů.  Velké díky za to, že tu s námi pořád jsi!!! Všem moc děkujeme za krásná přání. Na fotkách jako mladý pes.

gryff-1.jpg

gryff-rok.jpg

gryff-1-rok.jpg

gryff-rok-ap..jpg

gryffin.jpg

 

a moje nejmilejší fotka - Gryff s nejlepším kamarádem Bradem, který odešel za duhový most před 4 lety

brad-a-gryff.jpg

 

22.1.2020 - z dnešního mrazivého rána

22.01.2020.jpg 

22.1.jpg

20.1.2020.jpg

 

11.1.2020 - XV. Hanácká národní výstava psů, která se konala na brněnském výstavišti - goldeny posuzovala paní Jílková.

Psi:

dorost - Chip Apraxia Felon (Demi a Falko) VN4. Byla to jeho první výstava. Chip má moc pěkný posudek, paní rozhodčí mu napsala, že je velmi nadějný v typu. Při běhání trochu zlobil, ale má na to nárok, vždyť je mu teprve 7 měsíců a majitelé jsou nezkušení.  

chip.jpg

 

třída otevřená - Sam Chlupaté štěstí (Jezinka a Falko) - V2, res. CAC. Také tato výstava byla pro Samíka první stejně tak pro jeho majitele, ale v dobře obsazené třídě otevřené se rozhodně neztratil.  

Fenky:

mezitřída - Paris Diamond in the heart (Issabela a Falko) - VD. Paris získala tentokrát VD za dobrou výživovou kondici, jinak má pěkný posudek.      

třída otevřená - Josephine Bismilláhi (Heidi a Falko) - V

třída vítězů - JCH, Ch Crazy Sweet Albipolis (Agatha a Falko) - V2, res. CAC. Crazy je momentálně ve fázi línání, ale i tak je to pro mě TOP fena. 

crazy-brno.jpg

 

Na této výstavě se poprvé ve třídě štěňat vystavovala Falkova vnučka, Gryffova pravnučka Léthé Bismilláhi, která svoji třídu vyhrála a v závěrečných soutěžích o nejkrásnější štěně výstavy se umístila na krásném třetím místě. 

lethe.jpg

 

Všem moc gratuluji!!!

 

3.1.2020 - skvělá teta Wookie Od šeříku (Uli a Falko) - dnešním dnem spolu se svými sourozenci oslavila první narozeniny. Už brzy půjdou na rtg, držím všem palce.

wookie1.jpg

wookie2.jpg

wookie3.jpg

wookie4.jpg

 

2.1.2020 - dnes si připomínáme den, kdy se před 18 lety v CHS The Best Baron narodil náš první golden Brad, který už téměř 4 roky běhá za duhovým mostem. Nikdy na tebe, Brade, nezapomeneme!!! 

 

 

1.1.2020

 

Všem našim kamarádům, známým a návštěvníkům našich stránek přejeme krásný a šťastný nový rok. Hodně zdraví a spoustu radostí a krásných chvil i s vašimi čtyřnohými společníky.