Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 2015

25.12.2015 - přesně před třemi roky na Boží hod vánoční se ve večerních hodinách narodila naše první štěňátka. Hermínka, Nellinka, Jonášek a Falko. Z tohoto vrhu jsem chtěla jen fenečku, ale osud tomu chtěl jinak. Naprosto neplánovaně zůstal poslední narozený pejsek, který si mě vybral vlastně sám. Od první chvíle, kdy se mohl volně pohybovat po pokoji, se mi motal pod nohama a všude se snažil být se mnou. Mimoto byl věrnou kopií Gryffina. No a holčička? Původně měla zůstat červená fenečka, ale protože žlutá fenka spolu s hnědým pejskem (Falkem) vymýšleli neustále skopičiny a byli pořád spolu, ať už venku nebo doma, kde byl jeden, tam byl i ten druhý, chtěla dcera, abychom si nechali tuto holčičku, abychom je nerozdělovali. Nakonec jsem rozhodnutí nechala na budoucích majitelích, kteří se rozhodli pro červenou. No a tak se stalo, že doma zůstala dvě největší zlobidla, Falko a Hermína. Jsou stále spolu a jsou zdrojem neopakovatelné zábavy, jsou nerozluční, těžko snášejí odloučení, byť jen na krátký čas v době, kdy má Hermínka své dny a nemůže mezi pejsky.

Dlouho jsem váhala, zda ještě někdy u nás budou štěňátka, protože jsem bojovala sama se sebou a jako mnoho z nás i já jsem byla dlouho přesvědčená, že jedině já jim mohu dát, co potřebují k plnohodnotnému životu. Ale protože jak Jonášek, tak i Nellinka jsou v těch nejlepších rukou, jaké jsem jim mohla přát, tak o dalších štěňátkách pomaličku začínám uvažovat. Maminkou by mohla být jak Sandra, tak i Hermínka.

Nellinko, Jonášku, Hermínko a Falko, přeji vám všechno nejlepší k narozeninám, hodně zdraví, to je nejdůležitější, protože všeho ostatního máte vrchovatě. Buďte hodní a zbytečně nezlobte!!!!

sdc11182.jpg

 

24.12.2015 

pf-2016.jpg

Přejeme vám krásné Vánoce plné pohody a splněných přání a do nového roku 2016 hodně zdraví, elánu a optimismu.

 

26.10.2015 - Falko je všestranně upotřebitelným psem!!!

O víkendu proběhly na Rokycansku Klubové všestranné zkoušky přinášení retrieverů, které pořádal RK CZ.

Falko zkoušky došel v I.ceně s celkovým počtem 482 bodů jako 5. nejlepší pes zkoušek (ze 24 přihlášených psů). Po oba dva dny pracoval pěkně s velkým nasazením, moc se mu povedla barva, kterou vypracoval opět s nízkým nosem a s naprostou jistotou nás dovedl ke kusu spárkaté. 

Falko stejně jako Gryffin a Sandra prokázal, že je všestranným psem, kterému právem náleží za jménem titul "U".

Aby té radosti nebylo málo, na zkoušky nastoupili i dva bráškové Baddy a Adam (Gryff a Cashirka). Baddy už titul "U" má, ale přijel si vylepšit skóre, protože minulý rok skončil ve III.ceně. Zadařilo se a Baddy (Angel Wings Magic Spell) nejenže skončil v I.ceně, ale navíc s titulem res. CACT. Protože skončil za fenkou, která už titul šampiona práce má, Baddymu se počítá a v příští zkouškové sezoně mu bude stačit CACT z nižších zkoušek. A já pevně věřím, že to dá!!! 

Ve třetí ceně skončil jeho vrhový bráška Adam (Angel Heart Magic Spell), a také jemu právem náleží "U". Všem gratuluji a mám opravdu velkou radost!!!!! Byl to  zas víkend, kdy štěstí přálo třem potomkům Gryffina!!!! 

pa250901.jpg

cimg0416.jpg

 

14.10.2015 - dodatečně jsem nechala zrentgenovat Falka na OCD ramen. Dnes přišla poštou ta nejlepší zpráva - OCD - nepostižen, vyhodnotil MVDr. Snášil.

 

12.10.2015 - MVP České Budějovice. Goldeny posuzoval ing. Korda. Falka jsem vystavovala ve třídě šampionů a doslova a do písmene jsme si vyběhali výbornou a titul res.CAC. Protože pes, který se umístil před námi, už je českým šampionem, přechází prvenství na Falka. 

Falkův posudek:

"Typický představitel, výborná hlava, pigment OK, silný krk, správná hřbetní linie, korektní úhlení hrudních i pánevních končetin, výborná mechanika pohybu, pes ve výstavní kondici, výborná srst i povaha."   

 

8.10.2015 - další výsledek genetického vyšetření Falka

snimek1.jpg

 

4.10.2015 - KZPR v Třeboni 3.- 4.10.2015

Tento víkend jsme s Falkem navštívili Třeboň, abychom nastoupili na klubové zkoušky přinášení retrieverů, které pořádal KCHLS. Zkoušky byly výborně připravené, počasí nám přálo a po celou dobu vládla mezi vůdci i rozhodčími dobrá nálada. O tu se také po stránce gastronomické postaral i personál Pergoly sv. Víta, kde jsem měli "hlavní stan".

Zkoušek se zúčastnilo celkem 12 retrieverů, do konce došli pouze 3 psi, jeden golden ve II.ceně a dva flati, pes a fenka ve III.ceně. Tím goldenem, který se stal zároveň i vítězem těchto zkoušek, byl Falko. Z jeho výkonu jsem měla velkou radost, je na něm vidět, jak si zkoušky užívá a baví ho hlavně, pokud může pracovat samostatně. Umí výborně zacházet s nosem a pokaždé na něm vidím, jak se snaží naznačit mi: "Paničko, do toho mi moc nemluv, nos mám lepší než ty, nech mě být, věř mi a já ti udělám radost." A já mu už docela klidně věřím. Falko, jsi super, podal jsi výborný výkon.  Jediné, co se nám nepovedlo, byl aport v terénu (za 2), který nás díky této limitní známce hned první den hodil do druhé ceny. Jinak Falko pracoval téměř v samých 4 a dosáhl celkem 405 bodů, přičemž maximální počet bodů pro tyto zkoušky je 420.

Pejskům se nedařilo hlavně vyhledání dvou kusů srstnaté ve čtverci, terén byl hodně těžký, špatně prostupný a vítr se téměř nehnul. Byla to dost obtížná disciplína. Já byla lehce nervózní, protože jsem ji šla jako úplně poslední a všichni s napětím čekali, jak si Falko povede. A ono se mu to povedlo, oba kusy donesl  rychle, tedy vše za 4. Stále jsem však nechápala, proč nám všichni tleskají a gratulují. Nechápala jsem, že jsme to právě my, kdo se stali vítězi těchto ZPR. Teprve teď mi to všechno dochází. Byl to jeden z neopakovatelných víkendů. Falko, díky za něj. 

zpr-trebon.jpg

zpr-trebon1.jpg  

 

29.9.2015 - dobrých zpráv není nikdy dost, zvlášť pokud jde o zdravotní výsledky. Falkovy genetické testy dopadly na výbornou s hvězdičkou:

PRA - prcd N/N, GR-PRA1 a GR-PRA2 NORMAL.

 

snimek1.jpg 

snimek2.jpg

snimek1.jpg

 

28.9.2015 uplynulý víkend 26.-27.9. jsme opět strávili na zkouškách. Falka jsem přihlásila na Svatováclavský pohár, který se konal nedaleko Brandýsa nad Labem, v honitbě Houštka. Po sobotním rozlosování jsme začali disciplínami lesních zkoušek, které jsme došli, kromě vyhledávání za 1, klidu na stanovišti za 3 (Falko byl na řemeni) a poslušnosti a ovladatelnosti za 3,  v samých 4. Falko pracoval krásně, byl hodně šikovný a rychlý, vyhledávání srstnaté ve čtverci stihl za 28 sekund, vlečku srstnaté za 47 sekund. Povedla se mu i barva, kterou vypracoval bez jediného zaváhání na plně rozvinutém barvářském řemeni, šel přesně s nízkým nosem a v naprostém klidu tak, že i rozhodčí mu stačili. 

Známka z vyhledávání zamrzela, ale tato disciplína je natolik diskutabilní, že nemá cenu si z tohoto dělat těžkou hlavu. Každý rozhodčí má jiný názor, každý posuzuje jinak. Falko pracoval rychle, samostatně, ale podle rozhodčích vyhledával mimo dosah brokovnice. Takže lesní zkoušky jsme dokončili ve III. ceně s celkovým počtem 221 bodů.

Druhý den nás čekaly podzimní zkoušky, které jsme došli v I. ceně s počtem 207 bodů.

Falko obsadil součtem bodů za obě dvě zkoušky 11. místo z 18 nastoupených psů.

Po oba dva dny vládla v naší skupině 6 vůdkyň výborná atmosféra, podporovaly jsme se a držely si vzájemně palce.

Na zkouškách jsme potkali Gryffova vnuka Vikiho Chlupaté štěstí, který pod vedení Kuby Nolla získal z lesních zkoušek titul CACT, podzimní zkoušky došel ve II.ceně. Celkově obsadil 6. místo. Gratuluji!!!! 

Zkoušky byly výborně připravené, zázemí lovecké chaty bylo vynikající, gastroservis byl to nejlepší, co jsem kdy zažila. Pokud to půjde, ráda pojedu i příští rok.

http://www.kchls.cz/index.php/component/content/article/38-kompletni-prehledy/612-svatovaclavsky-pohar-vysledky

 

20.9.2015 - v sobotu 19.9. se konaly ve Vacíkově, v krásném prostředí lesů kolem loveckého zámečku, KPZ pořádané KCHLS. Zde se nám dařilo loni s Falkem (KPZ II.cena), letos s Hermínou (OVVR I.cena) a do třetice všeho dobrého i tentokrát. Falko, tyto podle mě snad nejtěžší zkoušky, co jsem kdy šla, došel v I.ceně s počtem 211 bodů a s titulem CACT jako 3. nejlepší pes zkoušek. Falko se tak stává čekatelem českého šampiona práce - lovecký výkon.  

O náročnosti zkoušek hovoří i to, že nastoupilo 18 retrieverů a zkoušky dokončilo 10 psů, z toho pouze 4 v I.ceně s tituly CACT. Všichni 4 psi byli zástupci různých plemen retrieverů.  

vacikov.jpg

za fotku děkuji panu Žampachovi http://www.chstercius.cz/

kompletní výsledky zde:

http://www.kchls.cz/index.php/component/content/article/38-kompletni-prehledy/611-kpz-vacikov-vysledky

 

1.9.2015 - Mezinárodní soutěž retrieverů 2015 - Lipník nad Bečvou.

Na tuto vrcholnou soutěž se v loňském roce nominoval Gryffinův syn Ch Aron z Březovského výsluní "U". Je těžko uvěřitelné, že sedmiletý pes (nar. 25.5.2008)  je v takové fyzické kondici, že může startovat na nejvyšších zkouškách a tyto zkoušky dojít jako 4. nejlepší pes zkoušek. Navíc byl  vyhodnocen jako pes, který pracoval nejlépe na poli. Paní doktorce Fejfarové patří moje poděkování a hlavně obdiv za vše, co s Aronem dokázala. Gratuluji!!!!!  

aron.png

foto převzato z webu KCHLS

 

31.8.2015 - víkend ve znamení úspěchů potomků Gryffa a Cashirky z CHS Magic Spell!!!!

V sobotu hájila barvy této CHS Alpínka (JCh, Ch Angel Alps Magic Spell), která se vystavovala na MVP v Mladé Boleslavi ve třídě šampionů a od slovenského rozhodčího získala titul V1, CAC. Alpí se tak stává čekatelkou českého grandšampiona!!!!! Jitko, gratuluji!!!

V neděli se pak dařilo jejím dvěma bráškům na KPZ v Těškově, které pořádal RK CZ, a to Baddymu a Adamovi. Baddy (Angel Wings Magic Spell) získal další titul CACT a Vítěze zkoušek, jeho bratr Adam (Angel Heart Magic Spell) byl druhý s titulem res. CACT.

Aby toho nebylo málo, také Falko došel v horkém letním počasí tyto podzimní zkoušky v I.ceně a skončil jako pátý nejlepší pes zkoušek. Na zkoušky nastoupilo 15 psů, z toho 5 psů došlo v I.ceně, 8 psů ve II.ceně a dva psi zkoušky nedokončili. Z výkonů všech tří brášků jsem měla obrovskou radost.  Spojení Gryffa s Cashirkou a také s naší Sandrou je vydařené, všichni předali svým potomkům to nejlepší, co v nich je. Děkuji všem, co tam s námi byli, za držení palečků a vítězům gratuluji!!!!! Jani, Ivo, Ilonko, Vašku a Leoši bylo to super!!!! Za fotky děkuji Janě Baslové.  

p8308158.jpg

p8308015.jpg

 

25.8.2015 - také uplynulý víkend Falko nezahálel, v sobotu jsme trénovali na WT pod vedením skvělého Martina Rytíře a neméně skvělé  Dany Slabé v Milíkovicích v nádherné jihočeské krajině u Českých Budějovic. Pocvičili jsme double marking, memory marking a blind. Falko byl šikovný, překvapil i mě samotnou při markingu, kdy musel nejprve přebrodit bahnitý rybník, dostat se na hráz a poté najít dummy v druhém rybníku. Dostalo se nám spousty dobrých rad a fíglů, které využijeme i v nácviku na lovecké zkoušky. V neděli jsme pak pokračovali sami nácvikem handlingu na vodě a prací v rákosí. Za fotky děkuji Daně Slabé.

dsc_0159.jpg

dsc_0164.jpg

dsc_0198.jpg

dsc_0200.jpg

 

16.8.2015 - rodinná fotka spolu s kamarádkami Kristýnkou a Keirou (zleva Adam, Keira, Baddy, Cashirka, Kristýnka, Gryff a Falko)

rodinna.jpg

 

11.8.2015 - Podbrdský pohár - KLZ a KZVP

V sobotu, kdy byl v Čechách nejteplejší den letošního léta, jsme nastoupili na klubové lesní zkoušky. Bohužel  jsme je nedokončili. Známka 0 z následování nám neumožnila pokračovat.  Své udělala Falkova nezkušenost, netrpělivost a především útočící vosy. Nevlastní bráškové Falka z CHS Magic Spell, Adam a Baddy, zkoušky došli ve II.ceně. Všem, kteří došli do konce, blahopřeji. Byl to náročný den nejen pro psy, ale i pro jejich vůdce. 

V neděli na zkouškách z vodních prací se nám dařilo lépe a tyto zkoušky jsme dokončili v I.ceně. Falko tak získal loveckou upotřebitelnost na přinášení drobné zvěře. Velkou radost jsem měla také z výkonu Baddyho (Angel Wings Magic Spell), který se stal vítězem těchto zkoušek a získal další titul CACT. Leoši, Ilonko a Jani, bylo to super.

Zkoušky byly výborně připravené, zázemí  nejen na Hamrovce bylo vynikající, rozhodčí přísní, ale spravedliví a sešla se dobrá parta lidí. Jsem moc ráda, že jsem mohla být u toho. 

Moje poděkování patří především manželům Klasnovým jako organizátorům, panu Blechovi jako řediteli zkoušek a také celému sboru rozhodčích v čele s vrchním rozhodčím panem Kunešem. Všem bylo stejné vedro jako nám, vůdcům, ale oni to byli, kdo museli strávit celý den na stanovištích a posuzovat výkony psů. Přesto si zachovali dobrou náladu a snažili se svým postojem odbourat naši nervozitu. Díky všem.

cimg0703.jpg 

cimg0736.jpg

 

Na slavnostní vyhlášení jsem přivezla Gryffa a stihlo se udělat i pár rodinných fotek. Gryff si společnosti psů a hlavně fenek náramně užíval.

gryff-a-cashirka.jpg

Gryff s Cashirkou jako rodiče uprostřed, vlevo Baddy a vpravo Adam

 

28.7.2015 - uplynulou sobotu jsme s Falkem vyrazili na Rokycansko na společný nácvik na Podbrdský pohár. Sešli jsme se tu s nevlastními brášky Falka, s Adamem a Baddym. Pod vedením pana Kuneše a manželů Klasnových, kterým patří velké poděkování, se procvičovali lesní disciplíny. Všichni byli šikovní, někdo víc, někdo méně, zjistili jsme, kde nás tlačí bota. Byl to pěkný den s prima partou. 

 

21.7.2015 - Alpínka (Angel Alps Magic Spell) je čerstvou českou šampionkou krásy. V sobotu 18.7. na NVP Mladá Boleslav získala od rozhodčího pana Studeníka ve třídě pracovní V1, CAC, a tím dokončila šampionát. Moc gratuluji!!!! 

 

4.7.2015 - Hermína splnila poslední podmínku k uchovnění. Za horkého letního počasí jsme se vydaly do Vacíkova, kde se pod RK CZ konaly zkoušky OVVR. Hermína si vedla výborně, kromě aportu z vody, kdy jsem nevydržela já a dala další povel - tedy za 3, šla v samých 4 a zkoušky dokončila v I.ceně jako 4.nejlepší pes zkoušek. Pan rozhodčí Stanislav Uriánek ji pochválil za vynikající nos, chuť k práci (navzdory horkému počasí) a rychlost. Dodal, že doufá, že se potkáme na vyšších loveckých zkouškách. No uvidíme....

Organizátorem zkoušek byl pan Karel Stehlík z Příbrami (http://www.vychovapsu.cz/), kterému se všechno podařilo na jedničku s hvězdičkou. Zajistil nejen hladký průběh zkoušek, ale i výbornou grilovačku a pro všechny psy, kteří na zkouškách uspěli, také bohaté odměny od sponzorů. Příští rok bude pořádat KZVP a my se budeme snažit, abychom na nich nechyběli. 

 sumava2.jpg

Aladriel Golden Hevanar

 

Nezahálí ani Falko, minulou neděli jsme spolu jeli do Plané nad Lužnicí, kde pod vedením Martina Rytíře a Dany Slabé probíhají nácviky na WT. Tento sport je velmi těžký, člověk a pes tvoří tým a pokud se podaří spolupráce mezi nimi, je to něco nádherného. Doslova mě to pohltilo. Falko je šikovný, brzy pochopil spoustu věcí a pro pochvalu je schopný i v horkém počasí velkých výkonů. Další nácvik je asi za 14 dnů a my máme před sebou hodně domácích úkolů, které musíme procvičit.  

 

22.6.2015 - Falko je Slovinským šampionem krásy.

Gryffin je tak otcem již dvacátého čtvrtého šampiona.  

 sumava3.jpg

 

20.6.2015 - NVP Klatovy - goldeny posuzovala paní Alena Čečrdlová. 

Falkův posudek: "Dospělý světlý pes, výborný v typu, silná stavba těla, bohatá kvalitní srst, výborný hřbet, hrudník i nasazení prutu. Korektní úhlení, dobrý pohyb." - V1, CAC.

Falko se stává čekatelem českého šampiona krásy.

dscn3419.jpg

 

Na výstavě jsme se potkali s Anetkou a jejím Tamíkem (Absolute Miracle Grand Illusions) - Gryffovým vnukem. Tamík se vystavoval ve třídě otevřené a také on získal V1, CAC. Anetko, gratuluji!!!!

Setkali jsme se také s Gryffovou Alpínkou (Angel Alps Magic Spell), která si ze třídy pracovní vyběhala s paničkou známku výborná a 4. místo. Gratuluji!!!

 

17.6.2015 - odchod do canisterapeutického důchodu

Chinaski Misantos, pes s velkým P, který rozdal tolik lásky, úsměvů a dobré nálady nejen postiženým dětem, ale i starým a nemohoucím lidem, odchází po pěti letech aktivní práce do canisterapeutického důchodu. Leni, velmi si vážím Tvé a Chicovy práce, ušli jste spolu dlouhou cestu a máte za sebou toho tolik, že si zasloužíte jen a jen obdiv. Tvé rozhodnutí skončit je správné a obdivuhodné, protože v zájmu zdraví Chikouška je to jediná cesta. Máš na co vzpomínat a jsem přesvědčená, že se k této práci vrátíš byť s jiným pejskem.  Držím palce!!!

zoo-canis-3.jpg

 

16.6.2015 - KZVP Kařez - 13.6. pořádané RK CZ

Na těchto zkouškách se  dařilo hned dvěma potomkům Gryffa.

Angel Heart Magic Spell (Adam) zkoušky došel v I. ceně a jeho bráška Angel Wings Magic Spell "U" (Baddy) zkoušky nejenže došel v I.ceně s titulem CACT, ale stal se navíc i vítězem těchto zkoušek. Majitelům obou šikovných pejsků gratuluji a  posílám pozdrav také do rodné CHS Magic Spell. Oba psí kluci jsou čekateli titulu český šampion práce. Držím palce při dalších zkouškách!!! 

baddy_vt_karez_.jpg

 

1.6.2015 - o víkendu jsme se Falkem zúčastnili hned dvou výstav, v sobotu v chorvatském Umagu a v neděli ve slovinské Hrušici. Po oba dva dny se Falko vystavoval ve třídě pracovní. V sobotu posuzovala slovenská rozhodčí paní Viera Vítková, v neděli chorvatská rozhodčí paní Jadranka Selimovič.

CACIB Umag 30.5.2015 - V1, CAC (čekatel chorvatského šampiona krásy)

CAC Hrušica 31.5.2015 - V1, CAC, BOS, BOB (splněny podmínky pro slovinského šampiona krásy)

 

8.5.2015 - KZV Sloveč 

Minulý týden v pátek jsem s Falkem jela do Kamilova, kde se konaly první letošní zkoušky, zkoušky vloh slídičů a retrieverů podle nového zkušebního řádu. Z 11 přihlášených retrieverů zkoušky dokončilo pouze šest, mezi nimi i my s Falkem. Falko byl jediný pes mezi samými fenami a podle toho také vypadal jeho výkon. Sice bodově by nám bohatě stačil na I.cenu, ale jelikož se nám nepovedlo vodění (tolik podnětů a pachů po předchozí fence, do které se zamiloval hned po příjezdu do Kamilova), spadli jsme do III.ceny. Pochváleni jsme byli za výborné aporty a nos, jen na poslušnosti musíme trochu víc zapracovat.  

 slovec.jpg

dscn3490.jpg

dscn3420.jpg

   

26.3.2015 - naše "atletka" Sandra slaví dnes 6.narozeniny. Sandro, přejeme ti všechno nejlepší, hodně zdraví, mističku plnou dobrot, hodně vitality - té máš stále na rozdávání, zkrátka plnohodnotný psí život ve své smečce. Sandra se projevuje neustále jako milující matka, Falka i Hermínku opečovává, ale zároveň oba dokáže, pokud je to třeba, rychle srovnat.

Pozdrav s přáním všeho dobrého posíláme všem Sandřiným sourozencům.

sdc11890.jpg

 

6.3.2015 - ráno v lese

rano-v-lese.jpg 

h.jpg

rano.jpg

p2180023.jpg

rano-v-lese3.jpg

 

26.1.2015 - pár portrétů Falka a Gryffa z dnešního mrazivého rána

falko.jpg 

falko3.jpg

falko7.jpg

falko-a-gryff.jpg

gryff1.jpg

 

22.1.2015 - "Čas nezastavíš" aneb Gryff má dnes narozeniny!!!

Před jedenácti lety se v CHS The Best Baron narodilo krásné fence Timeless Golden Amy my Love a belgickému psu Xanthos Gryffindorovi 10 nádherných štěňat. V době, kdy se štěňata narodila, jsem vůbec neuvažovala o tom, že bychom si k Bradovi pořídili dalšího goldena. Jak štěňátka rostla, začal hlodat červíček. Maminku štěňat jsem znala a  otec štěňat se mi také moc líbil. Jednu sobotu, když štěňatům bylo asi šest týdnů,  jsem se do Cekova zajela podívat a na první pohled mě zaujalo štěně s krásnýma černýma očima. Všechna štěňata byla pěkná, vrh byl vyrovnaný, ale tohle štěně bylo něčím jiné. Po 14 dnech jsem do Cekova jela znovu, a protože jsem měla právo první volby, vybírala jsem si z 6 pejsků.  Abych pravdu řekla, měla jsem jasno už po své první návštěvě. Dostaly mě černé oči, černý čumáček, silné tlapy a bílý kožíšek. 

Gryffe, jsi ten nejlepší pes, jakého jsem si mohla přát. Jedenáct let uteklo, ale já věřím, že tu s námi budeš ještě dlouho, protože jsi stále nabitý energií, rád si hraješ s Falkem a s Hermínou, miluješ dlouhé procházky lesem a jsi šťastný, když máš kolem sebe celou lidskou a psí smečku. Díky za to, že tu jsi!!!!

2mesice.jpg

sdc11037.jpg

gryff11a.jpg

 

19.1.2015 - Falko s Hermínou

p1140889.jpg a

 p1140895.jpg

 

 6.1.2015 - Nellinka (Ariana Golden Hevanar)

nellinka1.jpg

 

6.1.2015 - Jonášek (Aramir Golden Hevanar)

 jonasek.jpg

 

 2.1.2015 - tak jako každý rok, tak i ten letošní začínám nejen přáním všeho dobrého v novém roce všem přátelům a kamarádům, ale i přáním všeho nejlepšího našemu nejstaršímu Bradovi (Brad the Best Baron).

Brad dnes slaví krásné 13. narozeniny!!! Brade, přejeme Ti hodně zdraví, dobrou náladu a radost ze života s celou Tvojí psí smečkou. Ať je Ti s námi pořád dobře.  

brad2015.jpg

brad2.jpg 

brad.jpg